2013. december 31., kedd

Szilveszter - az év utolsó bejegyzése

Egy gyors, rövid helyzetjelentéssel zárom az idei ruhás blogolásomat, és azzal az ígérettel, hogy igyekszem rendszeresen jelentkezni divattal foglalkozó posztokkal a továbbiakban is! ;)

A szilveszter esti szettem természetesen turkálós darabokra épül: a szoknyát tavaly, a peplumos fekete felsőt most nyár végén, a fekete masnis körömcipőt még évekkel ezelőtt találtam.
Új viszont a szuper fehér-arany nyakláncom, ami karácsonyi ajándék volt, és a Springfieldben szerezhető be!
A táska egy műbőr cluch, egy korábbi karácsonyra kaptam (ha jól rémlik a Takko-ból).



A peplumos felső sztoriját gyorsan megosztom, hátha egyszer hasonló helyzetbe kerültök.
Megláttam, felmarkoltam, és marha izgatottan vittem a fülkébe. Ez volt az első eset, hogy olyan peplumos felsőt találtam, ami akár jó is lehetett nekem:) Pedig 2 éve biztos figyelem... (ráadásul olyan Viktoria Beckhames, nem? :D)
Felvéve gyorsan kiderült, hogy nem jó rám. A bősége rendben volt, az anyag is rugalmas, szuper a fazonja, tetszik az oldalsó, csíkos betétje, DE rövid nekem. A peplum nem a derekamon, hanem szinte a mellem alól indul:(
Persze gyorsan megvettem!!! Ugyanis van egy nagyon egyszerű mód arra, hogy egy pántos ruhánál megoldjuk ezt a problémát: meg kell hosszabbítani a pántját;) Úgyhogy gyorsan szétbontottam a varrást a vállánál, és kipótoltam egy fekete, vastag szalaggal. Ezzel kb. 5-8 centit tudtam nyerni. Figyelni kell a karöltőre ennél a műveletnél, nem csúszhat le annyira, hogy " belátást engedjen" mellmagasságban.
Végeredményben az átalakítás láthatatlan, a ruha oldalán lévő csíkos betét és a szalag csíkos mintája harmonizál (messziről egyik sem látszik:))), a felső mindenhol passzol, minden vonal a helyén van.
 
Tanulság: pántos ruha, felső hosszát bizonyos mértékig korrigálni tudjuk, ezért ha majd' megőrülünk érte, és csak ennyi a "hibája", vállaljuk be! Ezt a kis varrást még kézzel is meg lehet öltögetni, nem kell hozzá varrótudomány sem!
 




Néhány utolsó kép a teljes harci díszről:
BUÉK Mindannyiótoknak, egészségeben, sikerekben, boldogságban gazdag Új Évet kívánok Nektek, gyertek jövőre is az Öltöztetőmbe, várlak Benneteket!!! :)










1 megjegyzés:

  1. Az utolsó de cuki :D :D :D
    Egyébként a felső sokkal szuperebb így. Sokkal. Annyira kreatív az a dupla pánt!

    VálaszTörlés